Oren uitspuiten

Verstopte oren kunnen ontzettend vervelend zijn. Misschien heeft u al van alles geprobeerd om er vanaf te komen, maar zonder succes. Het uitspuiten van uw oren kan mogelijk uitkomst bieden. U kunt eenvoudig een afspraak maken bij de praktijkassistentes om dit te laten doen.

Waarom heb ik verstopte oren?

Verstopte oren kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals ouderdom, overtollige haargroei, gebruik van wattenstaafjes, of frequent gebruik van oordopjes. Als u last heeft van een verstopt oor, is het raadzaam om naar de huisarts te gaan voor het laten uitspuiten van uw oren. Zelf proberen om uw oor schoon te maken met bijvoorbeeld wattenstaafjes is niet verstandig, omdat dit juist problemen en schade aan uw oor kan veroorzaken.

Hoe kan ik me voorbereiden?

Om het uitspuiten makkelijker te laten verlopen, is het belangrijk om van tevoren uw oren te druppelen. Druppel drie dagen lang, twee tot drie keer per dag wat sla- of olijfolie in uw oren. Hierdoor wordt het oorsmeer zacht en komt het makkelijker los.

Hoe werkt het precies?

Bij het uitspuiten van uw oren wordt er warm water in uw oor gespoten, waardoor het oorsmeer samen met het water uit uw gehoorgang spoelt. Het zou geen pijn moeten doen, dus laat het altijd weten als dat wel het geval is. Soms lukt het uitspuiten niet in één keer. In dat geval is het verstandig om opnieuw te starten met druppelen en een nieuwe afspraak te maken.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor het uitspuiten van uw oren? Via MijnGezondheid.net kunt u 24/7 zelf een afspraak inplannen. Liever bellen? Neem contact met ons op.