Afspraak maken

Hoe maakt u een afspraak bij de huisarts?

Voordat u een afspraak inplant bij uw huisarts, is het handig om eerst even te kijken op thuisarts.nl of moetiknaardedokter.nl. Hier kunt u lezen of een bezoek aan de huisarts wel/niet raadzaam is in uw geval. Is het duidelijk dat een afspraak met de huisarts nodig is? Dan kunt u eenvoudig een afspraak maken via Mijngezondheid.net óf via de assistente.

E-consult

U kunt uw vraag ook per e-mail voorleggen aan de huisarts of assistente via een e-consult op MijnGezondheid.net. Door gebruik te maken van een e-consult kunt u op een gemakkelijke manier vragen stellen, bijvoorbeeld over uw gezondheid, medicatie of een afspraak. De huisarts of assistente zal uw vraag binnen 2 werkdagen beantwoorden. Dit biedt een handige en snelle manier van communiceren, zonder dat u persoonlijk naar de praktijk hoeft te komen.

 Afspraak inplannen via MijnGezondheid.net

U kunt 24 uur per dag online een afspraak inplannen met de huisarts via MijnGezondheid.net. Dit kan alleen bij uw eigen huisarts of bij de waarnemer van uw huisarts. Het handige is: zodra u de afspraak hebt gemaakt, staat deze meteen in de agenda van de huisarts. MijnGezondheid.net is een online platform waar u veilig en vertrouwelijk berichten kunt uitwisselen met uw huisarts. Bekijk hier de video hoe u zich kunt aanmelden op Mijngezondheid.net en hoe u de Medgemak app kunt koppelen.

Let op bij het inplannen van meerdere klachten!

Online kunt u maximaal één klacht per afspraak inplannen. Heeft u meerdere klachten of denkt u dat u meer dan 15 minuten nodig heeft? Dan kunt u het beste even telefonisch overleggen met de assistente. Zij kan dan meer tijd voor u inplannen.

‘No-show’ tarief bij niet nakomen van afspraak
Let op: Als u een afspraak niet kunt nakomen, vragen wij u vriendelijk om deze minstens 24 uur van tevoren af te bellen. Als u dit niet doet en de afspraak niet nakomt, zijn wij genoodzaakt hiervoor een tarief in rekening te brengen. Houd er rekening mee dat dit tarief niet wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Wees dus op tijd met afbellen als u niet kunt komen, zodat we de afspraak kunnen annuleren of verplaatsen.

Meld u direct aan bij MijnGezondheid.net

Via onderstaande links kunt u zich rechtstreeks aanmelden bij uw eigen huisarts op MijnGezondheid.net

Dokter R. Sikkema
Dokter S. Vos
Dokter M. Bleumink
Dokter J.H. Pruim

Toch liever even een assistente spreken?

U kunt de hele werkdag bellen voor het maken van een afspraak, maar onze voorkeur gaat uit naar bellen tussen 8.00 uur en 10.00 uur ’s ochtends. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 038-4534044.

Op verzoek van de huisarts zal de assistente aan u vragen welke klachten u heeft, zodat zij een inschatting kan maken van de ernst van uw klachten en wanneer u eventueel gezien moet worden. De assistente is bevoegd en bekwaam om u advies te geven indien nodig.

Veel antwoorden op medische vragen zijn ook te vinden op thuisarts.nl. Dit is een betrouwbare bron voor informatie over verschillende gezondheidsklachten en behandelingen.

 

 

Contact opnemen