Jeugd en gezin

Een gezonde en gelukkige thuissituatie is belangrijk voor een algehele sterke gezondheid. Daarom vindt in onze praktijk het zogeheten SWT-spreekuur plaats. Tijdens dit spreekuur biedt een onafhankelijke professional van het sociaal wijkteam hulp bij alle vragen in de persoonlijke- en gezinsgerelateerde sfeer.

> Voorbeeld 1: u heeft als ouder moeite met de opvoeding van uw kinderen. U bent onzeker en weet niet goed hoe u het beste kunt handelen. Tijdens het SWT-spreekuur kunt u deze zorgen delen in een veilige setting. De professional van het sociaal wijkteam staat open voor alle vragen en biedt de ondersteuning en begeleiding die u nodig heeft.

> Voorbeeld 2: uw kind loopt tegen problemen aan op school of in de thuissituatie. Vaak vindt een kind het lastig om dit met de eigen ouders te bespreken. Het SWT-spreekuur biedt uw kind een veilige plek waar het terecht kan voor een luisterend oor en praktische hulp.

Kortom, het SWT-spreekuur is een waardevol instrument om u te helpen bij persoonlijke en gezinsgerelateerde vragen. Om de twee weken is er een medewerker van het sociaal wijkteam bij ons op locatie beschikbaar. Informeer bij onze assistentes wanneer de medewerkers van het sociaal wijkteam spreekuur hebben bij Huisartsenpraktijk Geert Groote. De SWT-medewerker en de huisartsen werken nauw samen om u de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden.